Genveje


Arrangementer

Småbørnsløftet: Hvordan kan familieindsatser styrke den tidlige indsats?

Onsdag d. 23. januar 2019
Kl. 13.00-16.00

På Kosmopol, København

Vær med, når Småbørnsløftet, den 23. januar 2019 fra kl. 13-16, inviterer til debat om muligheder for at styrke forældre- og familierettede indsatser, der understøtter de helt små børns trivsel og udvikling.

Arbejdsspørgsmålet på dagen er: Hvordan designer kommuner, civilsamfundsorganisationer og uddannelsesinstitutioner helhedsorienterede indsatser overfor unge familier, forældre og mødre, der styrker de små børns livschancer?

Læs mere om programmet og tilmeld dig her

NUBU
NUBU Årsmøde 2019: Hvordan forbedrer vi sammenhængen i indsatser til udsatte børn og unge?

Tirsdag d. 29. januar 2019
Kl. 13.00-16.30
På Campus Carlsberg, Københavns Professionshøjskole, auditorium W2.04, Humletorvet 3, 1799 København V

Der tales meget om større sammenhæng som en vigtig del af løsningen på udsatte børns og unges problemer. Regeringen barsler med en ny sammenhængsreform, og professionshøjskolerne uddanner fremtidens fagprofessionelle til at arbejde på tværs af fag og sektorer. I NUBU har vi fokus på forskning, der kan bidrage til at skabe større sammenhæng i indsatserne. Men hvad er sammenhæng? Hvordan skabes det? Hvordan opleves sammenhæng set fra børns, unges og familiers perspektiver? Og hvordan sikrer vi, at nye sammenhængstiltag bliver mere end gode intentioner og reelt kommer udsatte børn og unge til gavn

På årsmødet vil NUBUs forskere i dialog med centrale aktører på området og årsmødets deltagere belyse og diskutere problemer og mulige løsninger i forhold til kontinuitet og sammenhæng.

Årsmødet er åbent for alle, der arbejder for og med udsatte børn og unge – forskere, undervisere, praktikere, ledere, beslutningstagere og frivillige. Vi håber på en givende eftermiddag, hvor vi alle går hjem med ny inspiration og forståelse. NUBU byder på et glas og lidt snacks efter årsmødet, så dagens dialoger kan fortsætte i uformelle rammer.
Tilmelding senest 20. januar 2019.

Læs om programmet og få mere info om årsmødet her og få oversigt over Campus Carlsberg her (åbner som pdf)

 NUBU
Konference: Hvordan får vi bugt med det fedmefremmende samfund?

Torsdag d. 7. februar 2019
Kl. 10.00-15.15

På Domus Medica, København

Overvægt og svær overvægt er et problem for 10-25 procent af alle danske børn og unge. Udviklingen af overvægt blandt børn og unge har været stagnerende gennem de seneste 10-15 år, men det ændrer ikke ved, at alt for mange er overvægtige, især blandt børn og unge tilhørende socialt belastede grupper.

Vidensråd for Forebyggelse inviterer til konference med fokus på samfundets rolle. Det er nemlig ikke kun et frit valg, hvad der havner i indkøbskurven og på middagsbordet, eller hvor fysisk aktiv man er. Social arv, samfundsnormer og i særdeleshed kommercielle interesser bidrager til den høje forekomst af overvægt blandt børn og unge.

Læs mere om programmet og tilmelding her

NUBU
Konference: Digitalisering på det sociale område

Tirsdag d. 19. februar
Kl. 13.00-17.00

På Københavns Professionshøjskole, Kronprinsesse Sofies Vej 35

Institut for Socialrådgiveruddannelse, Tænketanken Justitia, Tænketanken TeknoEtik og Dansk Socialrådgiverforening afholder en fælles konference om muligheder og udfordringer ved de aktuelle bestræbelser på at gøre lovgivningen digitaliseringsklar og automatisere sagsbehandling på blandt andet det sociale område. Bestræbelser, der på sigt får store konsekvenser for socialt arbejde, sagsbehandlere og de borgere, der har behov for service og hjælp. Konferencen har til formål at rejse en faglig og politisk debat om disse konsekvenser og om, hvordan vi som samfund kan imødegå uønskede konsekvenser af digitaliseringen – herunder hvilken rolle et nyt dataetisk råd kan spille.

Læs programmet og tilmeld dig her

NUBU
Konference: Fejring af Projekt BørneBuddies

Torsdag d. 28. februar
Kl. 13.30-16.00

På Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade 26, aud. B086

Gennem de sidste to år har Projekt BørneBuddies været et tilbud til raske skolebørn, der oplever dødsfald eller sygdom i den nærmeste familie. Projektet er blevet til på Københavns Professionshøjskole med støtte fra Egmont Fonden, og består af et korps af frivillige studerende, der hver især hjælper et barn, der har brug for ekstra støtte i en svær tid.

Ved udgangen af 2018 overgår Projekt BørneBuddies til et blivende tilbud på Københavns Professionshøjskole. Det fejres med en konference afholdt af Københavns Professionshøjskole.

Læs mere om programmet her (åbner som pdf)

Du kan tilmelde dig ved at skrive en mail til boernebuddies@kp.dk

NUBU
Konference: Læsning som løsning?

Torsdag d. 21. marts
Kl. 9.30-16.00

På Københavns Professionshøjskole, Humletorvet 3

Læs for livet, Professionshøjskolen Absalon, Københavns Professionshøjskole og Nationalt Videncenter for Læsning inviterer til konference om læsning: Adgang til bøger og læsning er afgørende for børn og unges selvværd og uddannelse. Derudover udvikler litteratur empati, styrker sociale kompetencer og giver ro. Men hvilke veje fører børn og unge ind i litteraturen, og hvordan kan vi alle bidrage til at styrke børn og unges læselyst? Hvilken betydning har læseoplevelser for udsatte børn og unges livsbaner og muligheder?

På konferencen giver vi indblik i nyeste forskning i litteraturens potentiale samt i praktikeres erfaringer med konkrete metoder til at arbejde med udsatte børn og unges læselyst.
Konferencen sigter mod at formidle viden og skabe dialog mellem forskellige aktører, der arbejder med børn/unge og litteratur: undervisere ved professionshøjskolerne, pædagoger og socialpædagoger i dagtilbud, skoler og bosteder, lærere, bibliotekarer, NGO´ere, frivillige og andre, der beskæftiger sig med emnet.

Du kan finde programmet og tilmelde dig her